Η ιατρική που σέβεται τον άνθρωπο

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ – η ιατρική που σέβεται τον άνθρωπο

 • Υπάρχει αυτό το σπάνιο καλό ακόμη στην σύγχρονή μας εποχή, τώρα που το σύστημα μας πιέζει να τρέχουμε αγχωμένοι και σκληροί απέναντι στους συνανθρώπους μας συμμετέχοντας σε μια παγκόσμια υπερπαραγωγή κάνοντας 2 με 3 δουλειές να επιζήσει η οικογένεια , φοβισμένοι μήπως δεν καταφέρουμε να καλύψουμε το ενοίκιο και όλα τα πάγια , τα φροντιστήρια των παιδιών μας, την εξέταση του αξονικού τομογράφου, το διπλό κόστος της ασφάλειας υγείας μαζί με την επίσκεψη σε κάποιο ιατρείο; τώρα που οι μαθητές βιώνουν από τα 12 τους μια απίστευτη τρομοκρατία επιβίωσης με το συνεχές διάβασμα επί 8 ως 14 ώρες σχεδόν καθημερινά – χάνοντας βέβαια το σημαντικότερο μέρος (η μεράκι) των πολύτιμων εφηβικών χρόνων ; τον καιρό που αναγκαζόμαστε να ταλαιπωρηθούμε ένα – δυο μήνες ώσπου να μας εξετάσει ο ιατρός της ασφάλειας μας και άλλες 1 ως 3 μέρες να μας γράψει κάποια χημικά φάρμακα τα οποία δρουν σε 80% των περιπτώσεων απλώς κατασταλτικά στα συμπτώματα ; Βιώνουμε καθημερινά σχεδόν την μείωση της αξιοπρέπειάς μας …
  Μπορεί να λειτουργήσει (και κυριολεκτικά..) μια ιατρική με σεβασμό απέναντι στην ανθρώπινη ψυχή, τον νου και το σώμα του – δηλαδή στο όλον του ανθρώπου – χωρίς να τον τεμαχίζει στο έντερο, στομάχι, ήπαρ, το γόνατο; η απάντηση είναι τόσο βέβαιη όσο απλή : ΝΑΙ.
 • Η Ομοιοπαθητική ως ιατρική προσεγγίζει τον άνθρωπο (η πρώτη εξέταση κρατάει 60 ως 90 λεπτά!) στο σύνολο αφενός των προβλημάτων και συμπτωμάτων του και αφετέρου της υπόστασής του : Καταφέρνει π.χ. να λύσει με την ίδια αγωγή την βαθιά στενοχώρια μιας μάνας που έχασε το παιδί της – μαζί με τις ημικρανίες, ζαλάδες και την αϋπνία της, μπορεί να ιάσει πολυκυστικές ωοθήκες μαζί με το υπερβολικό άγχος στις πανελλήνιες / η πανεπιστημιακές εξετάσεις, δερματοπάθειες και αλλεργίες παντός τύπου, τόσο η ευπάθεια σε ιώσεις όσο και οι ίδιες οξείες λοιμώξεις μπορούν να ισορροπηθούν αφού ρυθμίζεται και δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Εδώ θέλω ν’ αναφερθώ στην πολύ καλή αντιμετώπιση της γρίπης των χοίρων (H1N1) από την Ομοιοπαθητική: Στο Μεξικό π.χ. (όπου ξεκίνησε αυτή η πανδημία) οι Ομοιοπαθητικοί ιατροί έχουν κάνει θεραπεία σε πάνω από διακόσιους ασθενείς της γρίπης, τους οποίους οδήγησαν σε πλήρη ίαση άνευ επιπλοκών…
  Άνθρωποι με διάφορες φοβίες, ψυχικές διαταραχές, προβλήματα μνήμης η συγκέντρωσης , διάσπαση προσοχής / υπερκινητικότητα, άσχημες συνέπειες τραυμάτων / ατυχημάτων / χημικής αγωγής επωφελούνται η θεραπεύονται ριζικά. Αλλά ακόμη και η δυσανεξία σε ορισμένα τρόφιμα η στον ήλιο και γενικά σε κάποιες καιρικές συνθήκες ( υγρασία π.χ.) μπορεί να ισορροπήσει μ’ αυτήν τη θεραπεία.
  Μεγάλα πλεονεκτήματα της Ομοιοπαθητικής είναι η ήπια και ταχεία δράση της στον άρρωστο, χωρίς παρενέργειες / τοξικότητα (χρησιμοποιούνται υπέρ-αραιωμένα, ισχυρά φάρμακα φυσικής προέλευσης με νανο -δομή), και η ασφαλή χρήση της σ’ όλες τις ηλικίες ( και σε βρέφη…), στην εγκυμοσύνη / γαλουχία, αλλά και σε ακραίες ασθένειες όπως στην παγκρεατίτιδα, ηπατίτιδα όπου απαγορεύεται η λήψη χημικών φαρμάκων η βοτάνων!
  Επίσης δεν καθιστά πρόβλημα όταν κάποια χημικά φάρμακα πρέπει να ληφθούν απ’ τον ασθενή χωρίς διακοπή, παράλληλα μπορεί να γίνει και Ομοιοπαθητική Θεραπεία χωρίς των κίνδυνο όποιων αλληλεπιδράσεων μεταξύ ομοιοπαθητικών και χημικών φαρμάκων.
  Το μικρό μειονέκτημά της είναι η ασυμβατότητα απέναντι στην καφεΐνη, καμφορά και μέντα / μενθόλη, με άλλα λόγια: Όποιος παίρνει ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν μπορεί να κάνει χρήση αυτών των ουσιών – διαφορετικά μειώνεται πολύ έως πλήρως η βελτίωση της θεραπείας… Όμως 95% των ασθενών αναφέρουν ότι η διακοπή αυτών των ουσιών – ιδίως του κανονικού καφέ – δεν καθιστά κάποιο πρόβλημα και ότι ήταν «μόνο μία ιδέα» πως χρειάζονται οπωσδήποτε τον καφέ να ξεκινήσει η μέρα τους… Παρεμπιπτόντως ο καφές «ντεκαφεϊνέ» επιτρέπεται.
  Τελικά όμως ποια είναι η δράση / αρχή της Ομοιοπαθητικής; Φανταστείτε μια μέλισσα να τσιμπάει κάποιον. Αυτός θα νιώσει άμεσα έναν έντονο πόνο ΝΥΓΜΟΥ (κέντρισμα) μαζί με ΚΑΥΣΟΣ, το δηλητήριο θα προκαλέσει ΟΙΔΗΜΑ ( πρήξιμο) τοπικά, και αυτή η κατάσταση βελτιώνεται συνήθως τοποθετώντας κάτι παγωμένο η πολύ κρύο πάνω στο σημείο εκείνο. Τώρα σκεφτείτε κάποιον άρρωστο με αρθρίτιδα στα γόνατα και στους ώμους, ο οποίος έχει σ’ εκείνες τις αρθρώσεις ΚΑΥΣΤΙΚΟΥΣ και ΝΥΓΜΩΔΗ ΠΟΝΟΥΣ με ΟΙΔΗΜΑ και οι πόνοι βελτιώνονται με πάγο – δηλαδή παρουσιάζει χωρίς τσίμπημα μέλισσας ΟΜΟΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ με τον άνθρωπο μετά από τσίμπημα! Αυτό σημαίνει ότι το ομοιοπαθητικό φάρμακο που παράγεται απ’ την μέλισσα ( μέσω δυναμοποίησης = διαδοχική αραίωση και έντονη κρούση του διαλύματος ) θα βοηθήσει η θα ιάσει τον ασθενή μας που πάσχει από αρθρίτιδα! Αυτό εννοεί «ΟΜΟΙΟ ΠΑΘΟΣ», ότι η ουσία, που προκαλεί σε υγιή άνθρωπο μια συγκεκριμένη ομάδα συμπτωμάτων, έχει σε φαρμακευτική μορφή την δύναμη να ιάσει ακριβώς αυτά η πολύ όμοια συμπτώματα.
  Ότι κάποιο διάλυμα υπέρ-αραιωμένο και κρουσμένο μπορεί να έχει κάποια ειδική συγκεκριμένη δράση / ενέργεια έχει αποδειχτεί ξεκάθαρα από τον Luc Montagnier* (βραβείο Νόμπελ της Ιατρικής 2008), ο οποίος απέδειξε με την ερευνητική του ομάδα πως κάποιες ακολουθίες του DNA παθογόνων βακτηρίων μπορούν να δημιουργήσουν μέσω νάνο – δομών ηλεκτρομαγνητικά κύματα χαρακτηριστικής συχνότητας μέσα στο διάλυμα, ακόμη και όταν τα τεμάχια της DNA – ακολουθίας έχουν απομακρυνθεί από το διάλυμα(!)
  Όμως από την άλλη πλευρά τον Δεκέμβριο 2010 δημοσιεύθηκε μία πολύ σημαντική βασική έρευνα (Chikramane et al, “Extreme homeopathic dilutions retain starting materials: A nanoparticulate perspective” – ‘Homeopathy’), στην οποία αποδεικνύεται ότι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα περιέχουν μέσα τους την εκάστοτε αρχική τους ύλη σε μορφή νανοσωματιδίων! Δηλαδή με άλλα λόγια: Η Ομοιοπαθητική καθιστά ένα είδος Νανο – Ιατρικής αλλά με τον ρόλο του πρωτοπόρου ( εδώ και 200 χρόνια!), αφού τώρα τα τελευταία 20 χρόνια η κλασική ιατρική άρχισε να ασχολείται με νανο – σκευάσματα..

  Το αποτέλεσμα της Ομοιοπαθητικής θεραπείας έχει ένα μεγάλο φάσμα: Από μια απλή απαλλαγή πόνων ως και την εμπειρία μιας «δεύτερης άνοιξης», όπως κάποιος φυλακισμένος που αποκτά ξανά την ελευθερία του έτσι και ο ασθενής μπορεί να βιώσει (ξανά η για πρώτη φορά στη ζωή του..) την εναρμόνιση με την φύση του και αποδοχή του εαυτού του.
  Ένα άλλο θετικό αποτέλεσμα είναι ότι οι άνθρωποι πολύ συχνά αναπτύσσουν πιο έντονα αισθήματα χαράς, ευεξίας και αγάπης (και όχι μόνο για τα οικεία πρόσωπα..) συνοδευόμενα από γαλήνη, ακριβώς επειδή έχουν έρθει σ’ ένα καλό επίπεδο ψυχοδιανοητικής υγείας.

  Βιβλιογραφία

  *Montagnier L, Aissa J, Ferris S, Montagnier J-L, Lavallee C (2009): Electromagnetic Signals Are Produced by Aqueous Nanostructures Derived from Bacterial DNA-Sequences. Interdisciplinary Sciences: Computational Life Sciences, 1: 81-90.

  Κωνσταντίνος Δ. Δαρδαγιαννόπουλος
  Ιατρός Κλασική Ομοιοπαθητική , TCM – Βελονισμός
  MSc Κλασική Ομοιοπαθητική – Ολιστικά Εναλλακτικά Θεραπευτικά Συστήματα, Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Σύρος)
  Αμερικής 1 & Ηρ. Πολυτεχνείου, Πάτρα Τηλ. 2610 – 435887, 697-2520676. E-mail dinos_homeopath@yahoo.com www.homeopathy1.gr